Direct contact? Bel: 0346 - 56 36 50

Home > Kookstudio

Kookstudio

In de kookstudio Maarssen aan de Kook kunnen gasten zélf de lekkerste gerechten leren bereiden. In groepen worden meer gangen menu’s bereid en gegeten. Leermeester Rik van der Schaft en zijn ervaren koks vertellen hoe ingrediënten gebruikt worden om smaakvolle gerechten te maken. Proeven, ruiken, voelen en ervaren: een betere omgeving om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen is er niet.

In de kookstudio kunt u deelnemen aan de volgende activiteiten:

Kookworkshop

Een avond gezellig koken met familie, vrienden of collega’s? Bereid samen een meer gangen diner of volg een leerzame kookworkshop. Bestaande thema’s voor de kookworkshops zijn Tapas, Sushi, Europees, Zuid Afrikaans, Mediterrane, Italiaans, Grieks, Indonesisch, Walking Diner, Amuse Diner, Maandmenu, Wijnspijsavond, Black box koken, BBQ workshops. Ook een kookworkshop op maat behoort tot de mogelijkheden.

Een kookworkshop is een leuke en ontspannen manier om aan teambuilding te doen. Ideaal als bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest. Vanaf € 49,95 per persoon. Ter reserveren op alle dagen van de week.

Kookcursus

In vijf avonden worden alle veertien basis kooktechnieken behandeld die er zijn en leert u de fijne kneepjes van het kookvak. Daarbij is er ook volop aandacht voor snijtechnieken, want deze komen iedere les van pas. De avonden worden ondersteund met diverse hapjes (niet per definitie maaltijdvullend) en drankjes.

1e avond: snijtechnieken, blancheren en stomen
2e avond: pocheren, glaceren en koken
3e avond: frituren, bakken in de oven en grillen
4e avond: braden, gratineren en braisseren
5e avond: sauteren, poeleren en stoven.

De avonden beginnen om 19.00 uur en eindigen om 22.00 uur.

Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid de cursus uit te breiden met een extra avond om het geleerde in de praktijk te brengen. Op deze avond wordt voor een aantrekkelijke prijs het vijf gangen maandmenu bereid.

Kosten van de totale cursus bedragen € 250,00 euro per cursist met uitzondering van de extra avond.

Kookclub

Altijd al willen koken in groepsverband? Om van elkaar te leren, of gewoon voor de gezelligheid? Start een nieuwe kookclub of sluit aan bij een reeds bestaande. De clubs komen vijf of tien keer per jaar op een maandelijkse frequentie bijeen om een avondje te koken. Inspiratie opdoen en van elkaar leren, met lekker eten als rode draad. Gezelligheid staat voorop.

Een kookclub bestaat uit 10 tot 14 personen. U kunt zelf met een groep komen, maar u kunt ook via ons in een groep komen wij houden een lijst met kandidaten bij en bij voldoende aanmeldingen starten we weer een nieuwe kookclub.

De kookclub-avonden vinden plaats in onze kookstudio Maarssen aan de Kook. Voor apparatuur en ingrediënten wordt gezorgd, de thema's worden gezamenlijk bepaald.

Meer weten?

Neem contact met ons op en wij vertellen u graag wat Van der Schaft Culinair voor u kan betekenen.

Contact opnemen